dimecres, 21 de gener de 2015

Conferència i Formació : “Motivació i Optimisme a través del Heartfulness: Viure des del Cor”


Dijous 15 de gener, vam poder gaudir a la Biblioteca Central de Terrassa, de la conferència “Motivació i Optimisme a través del Heartfulness: Viure des del Cor”, a càrrec de l’Eugènia Dinarès, motivadora, risoterapeuta i fundadora del projecte www.centvuitantagraus.com i la Gemma Segura, consultora, coach i formadora de programes Mindfulness, amb l'assistència de més de 130 persones.La conferència, estructurada en dues parts, va iniciar amb l’explicació de què és la Motivació i com la nostra actitud n’és un factor clau. Ser una persona motiva depèn d’un mateix, és un element intrínsec a la nostra existència.

L’Eugènia, encarregada d’aquesta primera part, ens va oferir un seguit de consell, que ella mateixa ha anat posant en pràctica els darrers anys, així com les actituds que afavoreixen la motivació i l’optimisme i, entre ells, la pràctica del Mindfulness i el Heartfulness.

Per parlar d’aquesta pràctica, l’Eugènia va donar pas a la Gemma, que ens va explicar la història i els orígens del Mindfulness, una pràctica mil·lenària del budisme, el zen o el ioga hatha. Mestres com el Dalai Lama, en Sukuki o el monjo budista Thich Nhat Hanh, amb qui la Gemma s’ha format en la disciplina, practiquen aquestes tècniques i exercicis des de fa molts anys.

Segons la Gemma, viure en estats Mindf i Heart significa tenir la capacitat d’estar present moment a moment en cada experiència de la vida diària. És una capacitat natural que es pot entrenar, ja sigui com a disciplina de meditació formal o través de pràctiques informals. És un entrenament de les emocions i la ment en una forma diferent de prestar atenció i prendre consciència. La seva pràctica ens permet sortir del “pilot automàtic” per viure plenament el present.

Els estudis en un context familiars, de negoci, en entorns esportius i en entorns educatius han demostrat, segons va comentar la Gemma, que l’augment de l’atenció i la consciència plena comporten una major estabilitat personal i, per això, una millora de les habilitats de comunicació, de la gestió de conflictes, de la reducció de l’estrès, la millora del clima de treball en equip, la productivitat, la creativitat, la connexió amb un mateix i els altres, l’escolta, la generositat o l’amabilitat.

Algunes de les empreses més innovadores del món, com Google, eBay, Apple, Yahoo, Deutsche Bank, organismes com la NASA, o gran corporacions com General Mills, Stabucks o AOL estan aplicant, des de fa algun temps, el Mindfulness.

Arran de l'interès despertat, ja estem rebent inscripcions per les properes formacions en "Heartfulness i Mindfulness :Viure des del cor i en plena consciència" al correu eugenia@centvuitantagraus.com o al tel 666.22.78.10. 


 

Notícia publicada:

Mes informació :


Eugènia Dinarès
Un Bon dia Positiu a :
Un article positiu setmanal:

Fomentem pensaments positius:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada